Červená řepa do dezertu? No jasně!
Vyzkoušejte a uvidíte, že brownies bude díky červené řepě úžasně jemný a vláčný. Navíc nebudeme přidávat klasickou bílou mouku, takže brownies bude také bezlepkový. Připravte si ho a sami uvidíte a na vlastní jazýček ucítíte, že bezlepkový dezert z červené řepy je naprosto úžasný.
Co budete potřebovat?
cca 5 menších oloupaných a uvařených červených řep (cca 450 g)
150 g třtinového cukru (nebo jiného sladidla, např. xylitol nebo kokosový cukr)
3 vejce
4 lžíce másla
200 g mandlové mouky
3 lžíce kakaa
1 balíček prášku do pečiva
Na čokoládovou polevu budete potřebovat: 70 g kvalitní hořké čokolády, 50 g másla
Jak postupovat?
Řepu oloupejte a uvařte (nebo si rovnou kupte oloupanou a uvařenou řepu). Červenou řepu, třtinový cukr (nebo jiné vhodné sladidlo), máslo a vejce rozmixujte na hladkou směs. V samostatné misce smíchejte mandlovou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Následně do ní přidejte rozmixovanou hladkou směs. Společně promíchejte a nalijte do formy, kterou jste vymazali máslem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 35-45 minut. Jestli už je brownies upečený poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli a pokud na ní nebude lepivé těsto, brownies je upečený.
Můj tip 1: Na upečený a vychlazený brownies nalijte čokoládovou polevu, kterou si připravíte jednoduše. Kvalitní hořkou čokoládu a máslo rozpusťte, promíchejte a nalijte na upečený a vychlazený brownies.
Můj tip 2: Pro servírování můžete brownies ozdobit plody rakytníku. Tím dodáte dezertu atraktivní vzhled a sobě dodáte velké množství vitaminu C a dalších cenných látek prospěšných pro imunitu.
Baví vás moje články a recepty? Stáhněte si zdarma můj ebook: