Cizrna na indický způsob

Cizrna je typickým příkladem toho, že zdravý životní styl nemusí být drahý. Je také typickém příkladem potraviny, která obsahuje hodně rostlinných bílkovin, zdravých tuků, vlákniny a téměř všechny vitaminy a minerální látky. Obsahuje hodně hořčíku, železa, vápníku, draslíku a manganu.

Cizrna má oříškovou chuť a nejčastěji se z ní připravuje pomazánka hummus a také falafel – smažené kuličky z cizrny. Já ale ráda připravuji i cizrnu na indický způsob a o recept se s vámi ráda podělím.

Co potřebujeme?
200g cizrny
1 cibule
3 stroužky česneku
3 rajčata nebo konzerva pasírovaných rajčat
250 ml rajčatového pyré
2 lžíce kokosového oleje
sůl, pepř
koření garam masala

Jak na to?
Cizrnu namočíme do vody na 8-12 hodin. Po namočení vaříme cca 45 minut nebo déle, než bude cizrna měkká. Pokud máte málo času (nebo jste líní 🙂 ), můžete použít cizrnu z konzervy. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a orestujte na kokosovém oleji. Pak přidejte uvařenou cizrnu, očištěný a prolisovaný česnek, sůl, pepř a koření garam masala. Chvilku orestujte (a užívejte si tu krásnou vůni). Následně přidejte nakrájená nebo pasírovaná rajčata a rajčatové pyré. Pár minut povařte a pak už jenom servírujte a vychutnávejte ♥

Cizrna na indický způsob s quinou

Můj tip: jako přílohu doporučuji quinou nebo divokou rýži.

 

 

Baví vás moje články a recepty? Stáhněte si zdarma můj ebook:

Inspirativní recepty pro zdravý životní styl

Stažením ebooku dáváte souhlas se zpracováním Vašich údajů potřebným pro zasílání akčních nabídek, článků a newsletterů s tématikou ohledně zdravého životního stylu. Ujišťujeme Vás, že Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů. Seznamte se s našimi zásadami ochrany osobních údajů.