Pri nákupu nad 2000 Kč doprava ZDARMA!
Cizrna je typickým příkladem toho, že zdravý životní styl nemusí být drahý. Je také typickém příkladem potraviny, která obsahuje hodně rostlinných bílkovin, zdravých tuků, vlákniny a téměř všechny vitaminy a minerální látky. Obsahuje hodně hořčíku, železa, vápníku, draslíku a manganu.
Cizrna má oříškovou chuť a nejčastěji se z ní připravuje pomazánka hummus a také falafel – smažené kuličky z cizrny. Já ale ráda připravuji i cizrnu na indický způsob a o recept se s vámi ráda podělím.
Co potřebujeme?
200g cizrny
1 cibule
3 stroužky česneku
3 rajčata nebo konzerva pasírovaných rajčat
250 ml rajčatového pyré
2 lžíce kokosového oleje
sůl, pepř
koření garam masala
Jak na to?
Cizrnu namočíme do vody na 8-12 hodin. Po namočení vaříme cca 45 minut nebo déle, než bude cizrna měkká. Pokud máte málo času (nebo jste líní 🙂 ), můžete použít cizrnu z konzervy. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a orestujte na kokosovém oleji. Pak přidejte uvařenou cizrnu, očištěný a prolisovaný česnek, sůl, pepř a koření garam masala. Chvilku orestujte (a užívejte si tu krásnou vůni). Následně přidejte nakrájená nebo pasírovaná rajčata a rajčatové pyré. Pár minut povařte a pak už jenom servírujte a vychutnávejte ♥
Baví vás moje články a recepty? Stáhněte si zdarma můj ebook: