Asi už víte, že ovesnou kaši miluji a dopřávám si ji ke snídani často. Je skvělým startem do chladného rána a dne. Tato kaše zahřeje, zasytí a dodá potřebnou energii na celé dopoledne. Navíc do ní „ukryjeme“ hodně vitaminů, minerálů a antioxidantů ve formě oříšků a ovoce. A nebojte se, u přípravy kaše nebudete dlouze stát, bude připravená za chviličku.
A abych nezapomněla, ovesná kaše není zdaleka jenom ženská záležitost… je velice vhodná i pro muže: určitě zvládnou jak její přípravu, tak konzumaci 🙂
Co potřebujeme?
1 hrnek jemných ovesných vloček
2 hrnky vody
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce máku
2 lžíce oříškového (arašídového nebo mandlového) másla
lžička skořice (podle chuti, nemusí být)
med nebo javorový sirup
Na ozdobu:
ovoce (jahody, ostružiny, maliny, borůvky…nebo podle sezóny: švestky, meruňky, broskve…) a/nebo
ořechy (mandle, lískové, vlašské či pekanové ořechy)
bylinky (např. mátu)
Jak na to?
Do hrnce dáme kokosový olej, přisypeme ovesné vločky a za stálého míchání orestujeme. Přidáme mák a ještě chvilku restujeme. Přilijeme vodu a za stálého míchání asi minutku povaříme. Přidáme skořici, arašídové nebo mandlové máslo a na doslazení trochu medu nebo javorového sirupu. A můžeme podávat – kaši naservírujeme do misky, na vrch poklademe ovoce, oříšky a můžeme dozdobit lístkem máty. Mňam 🙂
Můj tip: nebojte se experimentovat a jednotlivé druhy ovoce a oříšků různě obměňovat a kombinovat.
Baví vás moje články a recepty? Stáhněte si zdarma můj ebook: