Ovesnou kaši miluji a dopřávám si ji na snídani často. Skvělá je zejména v chladnějším počasí – zimomřivce zahřeje. Protože ovesná kaše dodá potřebnou energii, vitaminy i minerály, připravuji ji klidně i v létě. U přípravy této kaše nemusíte dlouze stát, připravenou ji budete mít za chviličku. Kaše je jemná, krémová a lahodná, věřím tedy, že si ji oblíbí i odpůrci všech kaší. Tuto ovesnou kaši můžete různě nazdobit, přičemž ozdobu můžete volit podle sezóny, nálady nebo podle toho, co máte zrovna doma.
2 jablka (nebo 2 hrušky nebo polovina ananasu)
1 hrnek jemných ovesných vloček
2 hrnky vody
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce mandlového másla
1 lžička skořice
Na ozdobu: ovoce (banán, jahody, maliny, borůvky), ořechy (mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy), bylinky (meduňka, máta) – fantazii se meze nekladou
Na přislazení: med nebo javorový sirup
Do hrnce dáme kokosový olej a na malé kousky nakrájená jablíčka (nebo hrušky nebo ananas). Krátce orestujeme, až ovoce trošku změkne. Pak přidáme skořici, promícháme, vychutnáváme si tu nádhernou vůni a nasypeme ovesné vločky. Zamícháme a přilijeme vodu. Dobře promícháme a chvilku povaříme. Odstavíme a přimícháme mandlové máslo, které kaši krásně zjemní. Necháme pár minut odstát. Pokud by se vám kaše zdála málo sladká, přimíchejte med nebo javorový sirup. Můžeme servírovat, přičemž na vrch nasypeme čerstvé ovoce, oříšky a/nebo bylinky. Můžeme také ještě pokapat javorovým sirupem.
Baví vás moje články a recepty? Stáhněte si zdarma můj ebook: