Gazpacho neboli gaspacho je španělská polévka, která obsahuje hodně čerstvé zeleniny. Podává se studená, a tak je velice vhodná a osvěžující během letních dnů. I když se připravuje na různé způsoby, vždy je nabitá množstvím vitaminů, minerálů a fytonutrientů. Pokud hledáte jednoduchý recept, čtěte dál.
500 g pasírovaných rajčat (pokud je sezona, použijte čerstvé)
1 větší okurka
1 menší paprika
1-3 stroužky česneku (podle chuti)
½ cibule
sůl
pepř
Na ozdobení: čerstvá bazalka, jarní cibulka
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou a nakrájenou jarní cibulkou.
A je to – jednoduchá, vynikající a osvěžující polévka je na světě. Dobrou chuť 🙂
Baví vás moje články a recepty? Stáhněte si zdarma můj ebook: