Rajská polévka je vlastně taková klasika a možná svůj oblíbený recept máte. Jenomže já jsem jednou do ní přidala perníkové koření a od té doby rajskou polévku už jinak nedělám. Tato polévka je z pasírovaných rajčat ze sklené láhve, které jsou bez přidaného cukru, glukózového sirupu nebo škodlivých „éček“. Její příprava je velmi jednoduchá a věřte mi – chutná skvěle.
Co budeme potřebovat?
1 velkou cibuli
700g pasírovaných rajčat (lze koupit ve sklené lahvi)
2 lžíce másla, ghí nebo kokosového oleje
1 lžíce xylitolu nebo třtinového cukru
1-2 lžičky perníkového koření
sůl
vodu
Jak postupovat?
V hrnci rozpusťte máslo, ghí nebo kokosový olej. Cibuli pokrájejte najemno a osmažte dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vodou. Přiveďte k varu, přidejte sůl, xylitol nebo třtinový cukr a perníkové koření. Promíchejte a chvilku povařte. Rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte dle vaší chuti.
Můj tip: polévku můžete před servírováním posypat nastrouhaným sýrem a ozdobit lístky bazalky.
Baví vás moje články a recepty? Stáhněte si zdarma můj ebook: